פורסם בתאריך 25/07/2019
השתלמות למורים במשרד החינוך בנושא הצ'אקרות בהנחיית אלה בילו.
ההשתלמות תתקיים בימי ב', אחת לשבוע בין השעות 09:30-13:30 בסטודיו 'הצליל הפנימי' חובבי ציון, 46 תל אביב.
תחילת ההשתלמות: 4.11.2019
סיום : 6.1.2020
מצגת רקע
אלה בילו חוקרת את ידע הצ'אקרות משנת 1992. מלמדת מזה חמש עשרה שנה את העבודה עם הצ'אקרות כסמלים ארכיטיפים בשילוב נגינה בגונגים ויצירה. אלה בילו והיא אמנית ומחברת בין אמנות מעשית ומדיטציה יצירתית.
תאור ההשתלמות
מטרות: רכישת כלים להבנת מצבי לחץ ושחיקה והפיכתם לנקודות המאפשרות התפתחות ושינוי מתוך הכרות עם תכני הצ'אקרות והסמלים הארכיטיפיים המרכיבים אותם. ביסוס מרחב פנימי חווייתי המחזק את יכולת הקבלה העצמית, והובלת הכיתה מתוך מקום מכיל ויצירתי. רכישת כלים פרקטים להתפתחות אישית וכן לעבודה עם קבוצה ובאופן פרטני. העבודה עם הצ'אקרות כמקור השראה ליצירה מהנה וכמרחב ביטוי אישי תוך התנסות בחומרים ותכנים מעולמינו הריגשי.
נושאי לימוד: ההשתלמות מורכבת מסדרה של שנים עשר מפגשים שיוקדשו ללימוד, התנסות והבנת הצ'אקרות כמרכזים המיצגים ומניעים אותנו. השלכותיהם ותפקידיהם של הסמלים הארכיטיפיים והתכונות האוניברסליות והאישיות השייכות לכל אחד ממרכזים אלו. תרגילי נשימה מדיטציה ויצירה ילוו כל שיעור וישמשו כהשראה ליצירה מתמשכת החושפת אותנו לטכניקות וחומרים מגוונים. המפגשים ילוו בנגינה חיה בגונגים וקערות טיבטיות מאזנות ומרגיעות. תהליך היצירה אינו מחייב כישרון או התנסות מוקדמת ומאפשר תהליך מהנה ומשחרר של היזכרות ברגעי קסם ותובנות מעצימות שנבחר להנציח בצבע וחומר. מטלות: נוכחות פעילה והגשת עבודה.
תקציר ההשתלמות
ההשתלמות מורכבת מסדרה של שנים עשר מפגשים שיוקדשו ללימוד, התנסות והבנת הצ'אקרות כמרכזים המיצגים ומניעים אותנו. השלכותיהם ותפקידיהם של הסמלים הארכיטיפים והתכונות האוניברסליות והאישיות השייכות לכל אחד ממרכזים אלו.
תרגילי נשימה מדיטציה ויצירה ילוו כל שיעור וישמשו כהשראה ליצירה מתמשכת החושפת אותנו לטכניקות וחומרים מגוונים. המפגשים ילוו בנגינה חיה בגונגים וקערות טיבטיות מאזנות ומרגיעות. תהליך היצירה אינו מחייב כישרון או התנסות מוקדמת ומאפשר תהליך מהנה ומשחרר של היזכרות ברגעי קסם ותובנות מעצימות שנבחר להנציח בצבע וחומר.
סוג ההשתלמות: חובה
יחידות לימוד: 2
שעות לימוד: 60
סוג הגמול: גמול עוז לתמורה עם ציון ואופק חדש
קישור להרשמה דרך ארגון המורים (הקישור פעיל דרך המחשב ולא דרך סלולרי)